El passat dissabte, 13 d’agost, dins del marc de la XXVIIIena Trobada de la Terreta celebrada a l’Espluga de Serra, des de l’Associació pel Patrimoni de la Terreta, Fem Terreta, vam retre un petit homenatge a l’Amado Porté, de casa Rafel dels Masos, amb motiu del centenari del seu naixement.

Conscients com som que de tots els patrimonis que intentem valorar i difondre el més valuós de tots és el patrimoni humà, vam creure necessari fer aquest petit acte.

L’Amado, nascut als Masos la tardor de 1921, ha atresorat tota la memòria dels darrers cent anys. Una memòria que manté viva i que li ha agradat sempre compartir amb tots que els qui han mostrat alguna curiositat cap al passat que ell ha viscut i recorda.

Sempre que hem tingut algun dubte sobre els episodis històrics del s. XX, ja sigui la guerra civil, les misèries de la postguerra, el pas dels maquis per la Terreta, les aliances matrimonials de la gent de la comarca, l’edat dels habitants dels nostres pobles, els costums i les formes de vida tradicionals,  l’Amado ha estat -i és encara- una font inesgotable de records i d’informacions valuoses per conèixer millor el nostre passat. I sempre amb una disposició oberta, amb una hospitalitat sense límits.

Per això ens va fer molt feliços que vingués personalment a Espluga -tot i els problemes evidents de mobilitat que té- i que pogués rebre en persona l’escalf i l’estima que tots els qui hi érem li vam fer arribar.

Volem, des d’aqui, mostrar-li el nostre agraïment més profund i desitjar-li el millor.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *