Celebrada el dissabte 21 d’octubre de 2023

Per segon any consecutiu, Fem Terreta va organitzar la Jornada Micològica dissabte passat.

Les perspectives no eren bones degut a la llarga sequera que patim i a les altes temperatures que hem tingut aquest mes d’octubre. Amb tot, gairebé 40 persones ens vam aplegar a Sapeira per començar l’activitat. Feia un dia magnífic i després de fer un petit mos I un cafè, vam adreçar-nos a la Roureda d’Aulàs, passant abans per la plantació de pins (que no, pineda) als peus de la serra de Llepós.

Al voltant de’n Jose Manuel vam conéixer les varietats que havíem trobat, que van ser poques, onze en total, i que ens passen normalment desapercebudes.

Vam tornar a Sapeira per un Camí de la Font de la Cabana ombrejat I preciós. Una vegada arribats a la casa Nova, en Jose Manuel ens va fer una exposició sobre els bolets que podríem trobar a la roureda, amb una clara explicació de cadascún i assenyalant-ne els comestibles, els incomestibles i els tòxics.

Vam acabar la Jornada amb un dinar exquisit a base de bolets, al Restaurant Can Rocamora.

Només ens falta agraïr la companyia i les continúes explicaciones de’n Jose Manuel Perez i Redondo, l’assistència de tots els participants i el dinar deliciós de Can Rocamora.

Tot seguit us deixem fotografies I documents de la Jornada.

terreta-2023