L’associació

L’Associació pel Patrimoni de la Terreta neix del neguit d’un grup de veïns per conservar, conèixer i difondre l’immens patrimoni cultural de la zona. Entenem aquest valor patrimonial en un sentit ampli que va des dels elements arquitectònics fins a les formes genuïnes del parlar, passant per la gastronomia, els costums, la toponímia, etc.

logo


La finalitat de l’Associació queda, doncs, ben definida, i ens ha permès redescobrir i valorar en la seva justa mesura alguns aspectes del nostre terrer.
Ja fa uns quants anys que es va constituir la nostra Associació i, en aquest espai de temps hem iniciat i desenvolupat activitats com les que detallem tot seguit:

vilavella3

Les persones

L’Associació Fem Terreta esta composta per un grapat de persones que estimen apuesta terra. Per a ser membre de l’Associació, no cal ser de la Terreta, només cal estimar-se-la i voler aprofundir en el seu coneixement.

caminada 2015 -1

La revalorització i conservació del nostre territori depèn de la col·laboració de tothom!

El territori

Allunyada dels circuits més publicitats, la nostra comarca, que va des de la Serra del Montsec a la Serra de Sant Gervàs dins la riba esquerra de la Noguera Ribagorçana, ofereix atractius innegables. Parlem des de les pintures rupestres de l’edat de bronze (l’Home de Sant Gervàs en seria la mostra més evident) fins a les esglésies romàniques (com la de Sant Pere d’Orrit que demana una actuació urgent) sense oblidar els atractius paisatgístics que ofereix la Serra de Sant Gervàs i el valor botànic de la roureda d’Aulàs i la fageda del Castellet, a més a més de les aus rapinyaires (voltors, aufranys i trencalòs) que tenen el seu espai d’interpretació al Casal dels Voltors ubicat a La Torre de Tamúrcia i que compta amb un circuit de circumval·lació de la Terreta que és una forma d’ideal per a aproximar-s’hi per primer cop.