VI Caminada del Mocadors

Pont de Montanyana – Tercui – Pont de Montanyana

Dissabte 4 de maig de 2019

Crónica de la caminada

La temperatura que indicava el termòmetre del cotxe era de 4ºC; el cel estava gris i ennuvolat, però malgrat aquests mals auguris meteorològics, la VI Caminada dels Mocadors ha estat tot un èxit!

Després de la dolça rebuda que ens havien preparat al Pont de Montanyana –amb xocolata desfeta inclosa–, hem enfilat un camí que ascendia suaument fins a Tercui. Com més a prop estàvem del poble, més intens era el blau del cel. Només uns núvols que semblaven de cotó fluix matisaven, subtilment, aquesta serenor celestial. Totes aquestes vivències idíl•liques, però, anaven acompanyades del brunzit del dron que sobrevolava i supervisava les nostres passes.  

Un cop arribats a Tercui –una descoberta sorprenent per a tots els qui mai no hi havíem estat– hem gaudit de nou d’una rebuda d’allò més càlida. Els veïns del poble –en una demostració de generositat poc habitual– havien preparat avituallament per totes i tots els participants de la caminada; ningú no marxaria del poble afamat ni assedegat. No ha faltat, tampoc, la píndola de cultura del Lluís, explicant-nos la història de l’església de Tercui, així com també la de Santa Maria del Pui. 

Amb la panxa i la ment plenes, hem reprès el camí que completava la ruta circular dels 18 quilòmetres de la caminada d’enguany. Esglaonadament anàvem descobrint els topants del territori; a cada corba que fèiem, ampliàvem el paisatge. La flor groga de les argelagues entremesclada amb la blavor de la junça, sempre al marge del camí, ens acompanyava silenciosa escoltant les nostres passes i converses. 

Un any passa de pressa. Esperem ja, amb delit, la propera Caminada: una altra oportunitat per a descobrir nous racons del nostre territori i gaudir de la bona companyia d’uns caminants que, any rere any, acudeixen fidels a cada nova convocatòria.

Maria Barrull Bonastra

 

 

VI Caminada Mocadors

La V Caminada dels Mocadors es va suspendre

Degut al mal temps i a les males previsions, la caminada es va suspendre. Amb tot, vam fer la xocolatada per als valents que van fer cap a Sapeira a l’hora prevista. Un cop allí, es va decidir fer una part del recorregut de manera particular. Un total de 44 persones van anar de Sapeira al Pou de la Neu, collada del Castellet, camí del Castellet i tornada a Sapeira, en un dia de primavera amb broma, pluja, neu i alguna estona de sol.

 


V Caminada dels Mocadors: Sapeira-Pou de la neu-Carena de Lleràs (Pleta verda)-Collada de Castellet-Castellet (dinar)-Sapeira

29 d’abril de 2018

2018-03-05-PHOTO-00000531


*** CANVI DE COMPTE DE CORREU INSCRIPCIONS

Nou correu:  assc.patrimoniterreta@gmail.com

2018-03-05-PHOTO-00000532

Veure track

 

IV Caminada del Mocadors: Sopeira-Llastarri-Miralles-Sopeira

30 d’abril de 2017

Enguany volem donar a conèixer una zona de la Terreta que és bastant desconeguda, com és la part Nord-Oest. L’itinerari será: Sopeira a Llastarri pel camí vell, Sant Marc, per veure les impressionants parets verticals d’Escales, Santa Maria de Miralles, barranc de Miralles, Sant Gregori i Sopeira.

 

Als següents links podreu trobal els descarregables amb tota la informació relacionada amb la camainada:

Cartell de la “IV Caminada dels Mocadors”

Informació de la caminada

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *